Eftersom det allt för lätt kliar i benen om man bara ligger still på semestern anmälde vi oss till en multisportvecka med UCPA på Korsika. Veckan innehöll kajakpaddling, mountainbikecykling i bergen, vandring, katamaransegling och en hel del sol.

 

Svenska Lovisa, Anki, Anna och Anna flankeras av Portugisiske Bruno efter att vi med cyklar bestigit en av norra Korsikas högst belägna by. I alla fall kändes det så. Byns specialitet var en 100%-ig citronjos som läskade efter uppförsbackarna!

 

Paddling stod som nummer 2 på veckoprogrammet och svenska friluftsmaffian kände sig väl hemma. Innan vi kom ut ur bukten skulle det dock visa sig att kraven som ställdes i den franska upplagan av UCPA:s katarlog inte va i nivå ens med de kunskapar vi svenskar införskaffat oss genom att delta på paddelhajken i 4:an. Efter ett par kajakers cirklande runt sin egen axel kom vi äntligen iväg.

 

Det skulle dock krävas mycket armstyrka och vilja för att ta oss till vår lägerplats för natten. Sjön böljade efter flera dagars storm och fler än en hängde över relingen för att lätta på trycket. Efter ett par kantringar var alla kajaker uppdragna på land för natten.

 

Tältet slog vi upp så gott vi kunde, i en stenig hage mellan koblafforna.
Men o vilken skön vila för armarna.

 

Veckan avslutades med bergsvandring. Innehållande bad i porlande bäckar och bitvis en vidunderlig utsikt.
Och i våra fotspår härjade skogsbranden.

 

Brud med attityd.